Hur går en behandling
med injektion till?

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra är en sockermolekyl som naturligt förekommer i nästan alla levande organismer. Den binder vatten och kan fungera som smörjmedel och stötdämpare i kroppens rörliga delar, till exempel lederna. Den är också viktig för transporten av näringsämnen och för regleringen av hudens fuktbalans.

Juvederm och Restylane är tillverkade av högkvalitativa råmaterial och ingredienser. Produkterna består av hyaluronsyra av icke-animaliskt ursprung

Hyaluronsyra är ett av naturens mest mångfasetterade och fascinerande ämnen. Det finns i hela människokroppen såväl som i de flesta andra levande organismer. Det har många funktioner, från att göra huden elastisk till att smörja lederna. Hyaluronsyra kan dra åt sig stora mängder vatten och det är en av de viktiga egenskaperna.

Kroppens egna Hyaluronsyra i naturlig form bildas och bryts ner konstant i en snabb process. Därför är stabilisering av hyaluronsyra med avancerad teknologin nödvändig för att uppnå långvariga resultat, men som tolereras av kroppen. en säker skönhetsprodukt som tas emot väl av kroppen, med långvariga, estetiska resultat.

Första steget

Först skall du boka tid för en kostnadsfri konsultation hos oss på Stardust Kliniken. Då träffar du Cecilia, en välutbildad Legitimerad injektionssjuksköterska. Vid konsultationen får du fylla i ett hälsoschema med information om dig och under själva konsultationen går vi tillsammans igenom dina önskemål och utifrån detta görs en noggrann behandlingsplanering utifrån dina individuella önskemål och förutsättningar. Min vision är att behandlingen optimeras på ett naturligt sätt. Jag vill att resultatet skall se naturligt utefter dina förutsättningar. Jag förbehåller mig rätten att inte lägga ”för”mycket.

Innan behandlingen kan du ibland få en smärtlindrande salva på det område som du skall behandla (ofta läppar ) och den skall då sitta på ca 20 minuter innan behandlingen börjar och detta planerar ni vid konsultationen. Detta gör att behandlingen inte upplevs smärtsam-

Att tänka på inför Din behandling med Fillers

Inte vara sjuk, ha en infektion, feber, sjukdomskänsla i kroppen.

Inte heller ha kvissla eller finne på injektions området.

Inte ha någon impetigo eller Herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.

Inte vara gravid eller amma.

Om man äter Voltaren, Magnecyl, omega 3 , Ipren eller liknande kan man lättare få blåmärken i injektionsområdet vilket inte är någon kontraindikation men bra att vara medveten om då man lättare kan få blåmärken.

Att tänka på efter en behandling med fillers

Direkt efter behandlingen kan behandlingsområdet bli aningen svullet, rodnat och en kliande känsla kan förekomma. Obehagen är övergående och försvinner normalt av sig självt inom några dagar.

Den första svullnaden efter en läppbehandling kan dröja kvar längre, tre dagar till en vecka. Under den tiden kan man uppleva liten ojämnhet som brukar försvinna efter en vecka.

Du skall undvika att ta på det behandlade området 6 timmar efter behandlingen, efter det kan området försiktigt tvättas med det du brukar och du kan lägga på en lätt makeup.

Undvik att utsätta området för intensiv värme eller extrem kyla tills svullnad och rodnad lagt sig.

Återbesök Vb efter 3–4 veckor. Vid minsta fråga är du välkommen att kontakta behandlaren oavsett dag i veckan.

En påfyllnads behandling efter 4 månader rekommenderas efter första behandlingen. Detta gör att du inte behöver börja om från början utan kan bevara ditt behandlingsresultat på ett vackert och naturligt sätt.

Behandlingsområden för fillers på Stardust

Det finns en mängd olika behandlingsalternativ för fillers, nedan listas en de av dem

 • Panna, trötta linjer
 • Läppvolym
 • Glabella, Arga vecket.
 • Rynkor runt ögon
 • Kindben
 • Näsa, korrigeringar
 • Läppar korrigeringar av volym, snedhet mm
 • Sura mungipor
 • Nasolabiala veck, Nedåtgående veck vid näsa
 • Tear troug, Trötta linjer från ögonvrån
 • Haka och hak veck (markera flyende haka)
 • Torra och/eller åldrade händer
 • Pussrynkor
 • Dekotage
 • Öronsnibbar
 • Hypertrofiska ärr (inåt sjunkna ärr, acneärr)
 • Hudföryngring (spänst och lyster i huden)
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.