Migrän och Spänningshuvudvärk

Spänningshuvudvärk, huvudvärk av spänningstyp är tillsammans med migrän en av de allra vanligaste orsakerna till huvudvärk hos barn och vuxna.

Spänningshuvudvärken beskrivs som "en trång mössa", "tryck över tinningarna" eller "hela huvudet". Den beskrivs även som tryckande, tung och molande, dock inte som pulserande. Ibland kan den vara borta i flera timmar för att sedan, väldigt sakta, smyga sig tillbaka och vara ännu en period. De flesta människor drabbas någon gång i livet av spänningshuvudvärk. Denna form av huvudvärk är inte ihållande utan går oftast över efter någon eller några dagars smärta.

Vissa patienter är dock svårt drabbade av frekvent eller ibland daglig huvudvärk. I en befolkningsstudie fann man att nära 80% drabbas av spänningshuvudvärk någon gång i livet medan omkring 3% har kronisk spänningshuvudvärk, det vill säga minst 15 dagar per månad med huvudvärk.

 Botox behanling mot utredd migrän och spänninghuvudvärk har mkt goda resultat. Vid behandling går vi igenom din hälsohistoria och planerar för en induviduell behandling. Utövermedicinskbehandling krävs även en estetisk framförhållning beroende på var besvären har sitt focus.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.