Botox mot tandgnissel

Visste du att man kan behandla tandgnissling/ Bruxism med Botox ?

Tandgnissling/ tandgnissel och spända käkar är väldigt vanligt och beror ofta på stress, att du lider av någon form av nattstörning eller att du omedvetet biter ihop käkarna och pressar med din tuggmuskel under både dagen och natten.

Det i sin tur kan leda till att du får spänningshuvudvärk, migrän, värk i käken, ansiktet och öronen och att du får förslitningsskador på dina tänder.

I vissa fall kan käkmuskeln även bli så förstorad av spänningarna att ansiktsformen påverkas (masseter hypertrofi).

Botox ger ett mycket gott resultat på spända käkmuskler och tandgnissel och kan hjälpa även dig med bettskena att slippa den helt.

I de flesta fall kommer du som patient att vara helt symtomfri under hela perioden som effekten sitter i, ca 4-6 månader.

På köpet kan du som patient även få en avsmalnande effekt på käk muskulaturen vilket skapar ett smalare intryck av en framträdande kantig underkäke. Denna behandling är vanligt förekommande i Asien då man i ett estetiskt syfte önskar att få just intrycket av ett avsmalnat ansikte.

Tror du att du är en kandidat för den här typen av Botox behandling mot tandgnissel, som skapar symtom som spänningshuvudvärk? Hör av dig till oss så bokar vi in dig på en första konsultation.

Det är dax att slänga bettskenan och minska tandläkarräkningen!

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.